Med ny kunskap i bagaget

Fick igång gammdatorn igen och hoppas den klarar att hålla igång tills jag får ihop ett inlägg.

Det bästa jag fick med mig hem från England var inte de fina garnerna utan det nya jag lärt mig. En del är självklarheter (det är inte alltid så lätt att föreställa sig sådana heller) och annat var helt nytt. Lektionerna var så bra, Unwind hade lyckats få dit kvalitetspersoner. Tre stycken på tre timmar vardera hann jag med men blir det av även nästa år kommer jag inte boka upp mig så mycket utan lägga mer tid på nätverkande.

Blockning med Bristol Ivy

blockning3

Bristol i blötläggningstagen, ett moment jag varit på tok för ovarsam med.

Det första vi gjorde på festivalen, förutom hämta armband, var att bege oss till Jubilee Library och Bristol Ivy från Brooklyn Tweed för en ordentlig genomgång av hur man blockar. Jag blockar i stort sett allt jag stickar men sällan på det mest optimala sättet. Det finns inga direkta rätt eller fel sätt utan allt hänger på vilket resultat man vill ha. Det var för övrigt en av poletterna som trillade ned – man väljer själv vad man vill uppnå …

Det var tre timmar med mycket information och praktiska övningar och med dokumentationen som hjälp tänker jag framöver blocka mycket mer noggrant. Faktum är att blockning nu inte känns lika mycket som ett nödvändigt ont utan mer som ett värdefullt hjälpmedel.

Blockningblockning2

 

 

Färgteori med Amy Hendrix

lektioner2Amy Hendrix, som driver Madeline Tosh, skulle lära oss så mycket som möjligt om färg under lördagseftermiddagen. Det var bitvis svårt och abstrakt och jag fick en hel del att tänka på. Det finns mycket att lära sig på den fronten och var börjar man?

Vi hann inte riktigt allt som var tänkt då det urartade i färganalys på slutet. Men jag är nöjd ändå och garnerna hon hade med sig var alldeles fantastiska.

lektioner3

Stoppning med Tom of Holland

Swiss darning

Swiss darning i nedre hörnet

Sist men absolut inte minst fick vi njuta av inspiration från Tom of Holland. Förutom att han var utomordentligt trevlig lärde han oss stoppa strumpor med två olika tekniker samt ”swiss darning” (duplicate stitch).

Jag vet tyvärr inte benämnningen på svenska men swiss darning innebär att man syr på ett stygn i taget, som broderi. Med det kan man göra mönster eller t ex täcka över en fläck på ett stickat plagg.

Jag stoppar sällan strumpor men mycket av det här går att använda på lagningar av andra stickade plagg. Dessutom är det bra att fräscha upp minnet från när i lärde oss det i syslöjden i skolan (för alldeles för många år sen).

lektioner1

Annons

En tanke på “Med ny kunskap i bagaget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s