Here comes the sun

tambourine 3Mitt i det lynniga aprilvädret blev min egen vårsol klar. Färgen är svår att återge på bild och den är mer lik ovan än på bilderna nedan men jag älskar den. Jag önskar jag bara kunde klä mig i sånt som gör mig glad.

tambourine1Mönstret, Tambourine, var egentligen inte alls svårt men det krävde en planering för att få plupparna och knapphålen på rätt plats. Jag tycker att om knapphålen ska ha en exakt placering för att bli bra bör det också stå med i mönstret. Speciellt när de dessutom ska relatera till andra mönsterdetaljer. Jag är med andra ord inte helt nöjd med beskrivningen.

Jag stickade den i Knit by Numbers, ett väldigt mjukt merinogarn som jag köpte av en kompis som förköpt sig. Mjukheten, strukturen och färgen är underbar trots att jag annars föredrar riviga garner. Det sägs noppa mycket men det gör å andra sidan alla mjuka garner. Dessutom gled plupparna ut för att garnet är så mjukt. Jag fick sy lite på baksidan för att få dem att stanna på plats. Hur som helst förnöjer omväxling, speciellt när en producerar så mycket som jag gör.

tambourine 2

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s